lauantai 22. helmikuuta 2014

Kotiäidin leipomukset

Nyt on sitten pikkusisko täällä lomailemassa,ollut jo eilisestä. Ja me ollaan tosissaan herkuteltu niin paljon,että mun ei varmaan mahdu kohta takki kiinni:D
Eilen tosiaan leivoin vaahtokarkki-mokkapaloja,kerron ohjetta kohta;)
Illalla tehtiin iidan kanssa pizzaa ka todettiin taas,että itsetehty pizza on kaikista parasta,varsinkin kun sen pohjankin tekee itse:)
Pellillinen tehtiin ja meidän pizzaan tuli 800g jauhelihaa:D,paprikaa,sipulia,tomaattia ja juustoa. Ihan peruspizza,mutta tajuttoman hyvä!!

Tänään me sit väsäiltiin ruokaa tunteella. Meillä syötiin kaslerpaistia,perunoita,kermakastiketta ja salaattia:) oli niin hyvää,että sitäki syötiin ihan ähkyyn asti:D
Jälkkäriks tehtiin uus pellillinen mokkapaloja,ihan niitä tavallisia tälläkertaa. Tosi  nompparellit jäi kaupanhyllylle,niin pilkoin vaahtokarkkeja päälle:)

Iltapalakin meillä oli niin epäterveellinen,että en tiedä kehtaanko edes kertoa:D lerron kuitenkin:D GRILLILIHISTÄ,nam..niiin hyvää!
Grillilihis nimi tulee siitä kun se tehdään voileipägrillissä;) lihiksen väliin tulee,paistettu muna,kinkkuleikkelettä,tavallista juustoa,sulatejuustoa ja vielä cheddarjuustoa:D sit voileipägrilliin lämpeemään siksiaikaa,että juustot sulaa ja pinta muuttuu rapeaksi:) joo ja tää lihis on sellaben,että yhenku syö,niin sen jälkeen ei saletisti tee enää mitään mieli ja viikon kalorit tulee täyteen:D

Saunassakin muuten käytiin. Riku jätti Remin kanssa saunan väliin,niin sain itekkin oikeen rentoutua ja saunoa kunnolla. Menin siis isompien poikia ja pikkusiskon kanssa. En oo kertaakaan Remin syntymän jälkeen saunonut ilman Remiä:)

Ja nyt kaiken tän mukavuuden lisäksi,mulle nousee kuume:( äsken mittari näytti 37.8,saa nähdä mihin asti nousee:/

Mutta sit niihin vaahtokarkkimokkapaloihin.
Kysehän on muuten tavallisista mokkapaloista,paitsi että kuorrutteen alle tulee sulatettuja vaahtiksia.
Eli kun pohja on MELKEIN VALMIS,otetaan se pois uunista ja päälle levitetään n.2cm välein vaahtokarkkeja. Sitten takaisin uuniin ihan vaan muutamaksi minuutiksi. Tämän jälkeen vaahtokarkit ovat pehmenneet,ei kuitenkaan sulaneet. Sitten lusikalla levitetään vaahtokarkit pohjan päälle ja sitten vielä mokkapalakuorrute päälimmäiseksi:)
Kun vaahtokarkkeja levittelee,niin lusikkaa kannattaa vähänväliä kastella kylmään veteen,muuten sulat vaahtikset tarttuu lusikkaan. Kannattaa kokeilla:)
Moniko on jo kokeillut tai aikoo kokeilla;)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti